Om mig

Vägvis vid förändring

 

Under många år har jag hjälpt företag att genomföra förändringar och utvecklat organisationer genom beprövade metoder. I takt med uppdragen har jag gjort fler och fler uppdrag som föreläsare, vilket är bland det roligaste jag vet. Det har varit allt från kickoffer, inspirationsföreläsningar till att engagera hela organisationer vid införande av nya arbetssätt.

Ledarskap började med redan på mitt första jobb som projektledare, även om det då inte hade den titeln. Efter signerad order på fick jag ansvaret att implementera nytt IT system och se till att kunden lärde sig att hantera systemet och styra upp rutinerna så att det fungerade.

Sedan dess har det fortsatt med ledarskap i över 25 år. Under de senaste åren gör jag det jag absolut brinner för nämligen förändringsledning, ledarutveckling, skapa engagemang hos medarbetare och föreläsningar. Ofta hjälper jag mina kunder på strategisk- och ledningsnivå.
Uteslutande arbetar jag med ledarskapsutveckling för att skapa framgångsrika team och engagerade medarbetare i organisationer.

Ledarskap med stort hjärta och ett genuint intresse för människor är mina drivkrafter.

Med erfarenhet och arbetssätt som rådgivare, olika chefspositioner, VD och ledarcoach i skilda miljöer, branscher och kulturer har jag skaffat mig en gedigen kunskap inom området. Drivkrafter och erfarenheter utgör tillsammans grunden till att jag brinner för att dela med sig av kunskaper, insikter, strategier och modeller.

Några exempel på frågeställningar som jag möter kan till exempel vara: Hur får vi medarbetarna engagerade? Hur skapar vi skillnad genom utveckling och förändring? Hur vänder vi en negativ trend? Hur blir jag en god inspiratör? Hur blir jag en tydlig och uppskattad ledare? Hur utvecklar vi verksamheten på bästa sätt?

Idag finns kunder inom branscher som IT, byggindustri, kommun och landsting. Bland uppdragsgivarna kan nämnas Uppsalahem, Region Västmanland, Abetong, Polismyndigheten, Monjofood, Malungs Elnät, Mälarenergi, Grycksbo Pappersbruk, ABB, Telia, AstraZeneca, Cap Gemini, Folksam, Framfab, ICA, IT Ledarna, SPP.

Som uppvuxen i Irsta, Västerås, låg handbollen nära till hands för mig. Karriären inleddes med ett jobb för Kungliga Motorhotellet i Oslo; att implementera ett trådlöst system för restauranger. På den tiden, i slutet på 80-talet, var sådana lösningar ännu mycket ovanliga. Min känsla för action har tagit sig uttryck genom arbete som skidlärare i Björnrike, men även genom hästsport och mc-körning. Sedan 2007 driver jag Orcana AB.

Problemen jag sett i dagens organisationer sitter varken hos medarbetarna eller cheferna. Ofta handlar det om organisationens olika värderingar, planering och struktur.  Cheferna vet vad de behöver göra men de upplever att de inte har tid eller rätt förutsättningar att göra det.

Att fördela sin tid, prioritera och strukturera vardagen kan ofta vara utmanande. Det kan handla om balansen att prata med alla, det kan också vara ”det jobbiga” samtalet som skjuts fram av olika anledningar eller att tid för den typen av samtal inte finns inplanerad.

Jag har förmånen att få möta många olika fantastiska ledare i mitt yrke. Ofta hamnar vi i samtal kring upplevelsen av tidsbrist, framförallt tidsbrist för dialog med kunder och medarbetare.

Orcana stöder

flera organisationer som stärker framför allt de unga, såsom:

 

Ta kontakt

Kontakta mig på det sätt som passar dig. Fyll i formuläret här bredvid, skicka ett mail till info@orcana.se eller ring direkt på 0766-323 5773

Kontaktformulär